verkko

Jäälin valokuituhankkeen tilanteesta

Osallistuin viime viikon keskiviikkona OLKA ry:n johtamaan Jäälin alueen valokuiduttamista käsittelevään kokoukseen. Laitan tähän alle hyvin tiivistetysti muutamia seikkoja kiireisimmille ja alempana jatkan sitten seikkaperäisesti:

Lyhyesti

  • Heikkisentien alueelle on jaettu tiedote alueelle viemäritöiden aikana mahdollisesti vedettävästä kuidusta.
  • Jäälin asemakaava-alueelta tarvitaan n. 300 liittyjää verkon toteuttamiseksi (arvio). Kokoushetkellä kiinnostuneita oli 90.

Heikkisentien aiemmin aloitettava verkottaminen

Heikkisentiellä (Järven toisella puolella) on käynnistymässä viemäröintityöt. Valokuitu on taloudellisinta asentaa samaan kaivantoon, jonka vuoksi alueen asukkaille on jaettu aiheesta postitse tiedote kiinnostuksen herättämiseksi.

Jäälin kaava-alueelle suunniteltu valokuituverkko

Olka ry:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Linna tarkisti kiinnostuksensa ilmoittaneiden Jääliläisten määrän – se oli 90 taloutta tai taloyhtiötä. Hänen mukaansa meidän tulisi saada mukaan noin 300 taloutta tai taloyhtiötä, jotta verkko olisi taloudellisesti järkevää toteuttaa.

Kyseessähän on kuluttajien itsensä omistama erittäin nopea ja korkeatasoinen tietoliikenneverkko joka osaltaan parantaa myös liittyvien kiinteistöjen arvoa ja houkuttelevuutta.

Itse uskon että me pystymme saamaan tuon 300 taloutta hyvinkin kasaan tämän talven aikana. Asiasta tullaan tiedottamaan alueen asukkaita erilaisilla menetelmillä tulevien kuukausien kuluessa.

Jos asia kiinnostaa sinua jo nyt, voit ilmoittaa kiinnostuksesi Olka ry:n sivuita löytyvällä lomakkeella: http://www2.olka.fi/kiinnostuneet. Lisätietoja Olka ry:n toiminnasta voit katsoa heidän sivuiltaan: http://www.olka.fi

Suunnitelmat itse verkon toteuttamiseksi olivat erittäin seikkaperäiset ja hyvin pitkällä. Jäälin talouksiin jaettavasta esitteestä saa osviittaa suunnitelmien tilasta:
jaali_esite

Kommentoi kirjoitusta