flickr-3903808739-hd

Talkoilla rakennetun laajakaistan käyttäjien kokemuksia muualta Oulusta

Huom! Alla olevat kokemukset on kopioitu OLKA ry:n nettisivuilta (http://www.olka.fi/kayttajien-kokemuksia/).

Kokemus 1: Yhteyden laatu ja toimivuus Valokuituyhteys on ihan uskomaton. Aikaisemmalla DNA:n yhteydellä en saanut katsottua edes lätkäotteluja netistä. Tilasin 100 / 100 Mbps yhteyden, mutta en voi kauheasti valittaa, kun tuutista tulee tavaraa 320 Mbps / 170 Mbps vauhdilla. Vasteajat ovat ihan muutamia millisekunteja, joten sivut aukeavat ihan reaaliajassa. Eroa entiseen ei yksinkertaisesti voi käsittää!  (http://www.olka.fi/kayttajien-kokemuksia/timo-wiander/)

Kokemus 2: Yhteyden laatu ja toimivuus Ero entiseen on kuin yöllä ja päivällä. Entisen kanssa oli jatkuvasti yhteysongelmia ja vehkeistä sai olla käynnistelemässä uudelleen päivittäin. Tämä on toiminut kuin se legendaarinen junan vessa. Teen paljon kotikonttorilta töitä ja ennen paloi paljon sekä omaa että työnantajan rahaa, kun yhteydet pätkivät kriittisillä hetkellä.

Ero pitäisi jokaisen kokea. Se pitää nähdä, miten sivut latautuu ja päivittyy. Voin vain vakuuttaa, että ero on todella hurja. Huomaan usein reissussa tuskastuvani, kun sivujen lataaminen kestää ja kestää. Olen selvästikin tottunut niin hyvälle OLKAn yhteyden kanssa. (http://www.olka.fi/kayttajien-kokemuksia/tapani-niskanen/)

Kokemus3: Rakentaminen: Ihmisillä voi olla kynnys vaihtaa valokuituun. Se ehkä koetaan niin teknisenä, outona ja mystisenä asiana. Minulle oli suuri yllätys, kuinka helposti asiat meni. Saimme rakennettua verkon melkolailla maallikkoporukalla. Ammattimies kävi tekemässä asennustyöt kotona ja auttoi ihan kädestä pitäen käytännön asioissa, kuten reiän tekemisessä seinään ja kaapelien vetämisessä kotona. Tässä jutussa on aivan turha pelätä tekniikkaa! (http://www.olka.fi/kayttajien-kokemuksia/tapani-niskanen/)

Kokemus 4: Kustannukset Suosittelen kuitua ihan kaikille. Vaikka käyttäisit nettiä ihan vain pankkiasioihin tai lehtien lukemiseen, kaikki toimii niin paljon paremmin. Ja nostaahan se asunnon arvoakin, sehän on ihan selvä. Alkuinvestointi voi toki mietityttää jotakin, mutta OLKAn hinnat ovat naurettavan halvat muihin toimijoihin verrattuna. OLKAn liittymässä maksat vain palvelusta ja vähän kerrytetään rahaa varastoon huolto-, ylläpito- ja kehittämiskuluihin, muilla toimijoilla laskussa on paljon muutakin kulua sisällytettynä. Jäät paljosta paitsi ilman kuitua! (http://www.olka.fi/kayttajien-kokemuksia/seppo-finne/)

Katso talkoilla toteutetun valokuituverkon käyttäjien kokemuksia verkon rakentamisesta, huippunopean 100 Mbps yhteyden käyttökokemuksista ja siitä, miltä nyt tuntuisi, jos olisivatkin jostain syystä jättäneet viime syksynä liittymättä verkkoon.

Vakuuttiko? Siinä tapauksessa kannattaa lukea lisää Jäälin hankkeesta

One thought on “Talkoilla rakennetun laajakaistan käyttäjien kokemuksia muualta Oulusta”

Kommentoi kirjoitusta